Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Espais a visitar

ESGLÉSIA DE SANT SALVADOR:

L´Església parroquial de Sant Salvador de Tarroja no és esmentada fins al segle XII. La primera referència directa és de l´any 1176. En el camp arquitectònic, aquesta església és el resultat de la suma de diversos moments constructius que s'estenen des del segle XIV fins a finals del segle XVII. La façana principal, presenta una gran portada d'accés barroca amb un arc de mig punt dovellat, flanquejat per columnes que sustenten un entaulament. L'edifici està coronat per un gran frontó triangular i en els extrems d´aquest unes boles donen verticalitat a l´edifici.

El campanar es una torre quadrangular dividida en dos cossos verticals amb quatre finestres de mig punt i un balustre de pedra.

L'interior de l'església presenta una nau única de tres trams de volta de llunetes, una gran cúpula que s'obre en el mig del creuer amb la representació policromada dels quatre evangelistes.

Esglesia de Tarroja-3558.jpg

CAPELLA DE SANT JULIÀ:

Capellà dedicada a Sant Julià, datada al segle XVIII. Està situada al camí vell de Cervera, prop de la carretera L-311. Sant Julià és un edifici modest de planta rectangular, de 6,5 m d'amplada i 9 de profunditat, orientat d'est a oest.

Cada dilluns de la Mona s´hi fa un aplec on es fa una Missa a les 11.00 h, benedicció de coques i posteriorment en les mengem.

Tarroja Ermita de Sant Julià-6313.jpg

SAFAREIG MUNICIPAL:

Situat per sota de la carretera de Guissona. El conjunt està format per una àmplia esplanada, zona d'esbarjo. Aquest espai ha estat inclòs en una ruta a través de la història de la població en clau femenina, anomenada “Cosint al sol”.

safarejos-8187.jpg

LA FONT:

Es troba al camí del Horts.  Des del camí dels Horts, unes escales descendents condueixen al petit recinte ocupat per la font i la cisterna que la proveeix. Podem situar-la als segles XVIII-XIX.

CAPELLA DE SANT ANTONI:

Es troba situada al camí vell de Tarroja a la Cardosa. Al camí que va de la font cap a Sant Julià. Es del segle XVII-XVIII. Es tracta d'una petita ermita amb un petita pica encastada al mur per la banda exterior, al costat esquerre de la porta. La capella es troba tancada per una gran porta de fusta amb una reixeta central que permet veure´n l´interior. Té, al fons, una taula d'altar d'obra adossada al mur on sobre la taula s'hi conserva una imatge de Sant Antoni.