Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Història i patrimoni

El terme municipal de Tarroja de Segarra queda delimitat per les poblacions de Torrefeta i Florejacs, que l´abraça per l´oest, el nord i l´est, i Cervera, pel sud i l'est. Es tracta d'un terme de poca extensió, de 7,6 km2 i amb un únic nucli habitat, que apareix referenciat a partir del segle XI. A mitjan segle XIX es va plantejar la possibilitat d´agregar aquesta vila a un municipi veí. Malgrat tot, segueix mantenint la seva autonomia. Arribà al màxim d´habitants registrats el 1860, amb 532.

Tarroja de Segarra es troba enclavada a la vall mitjana del Sió, al límit de la plana de Guissona. Es tracta d'un territori de relleus suaus, modelats precisament pel pas del riu en direcció SE-NO. Presenta un clima mediterrani continental sec, caracteritzat pels hiverns freds, amb boires persistents, i estius calorosos i secs, amb pluviometria anual escassa.

En l´àmbit comarcal, ocupa un punt estratègic entre la població de Guissona i la capital de la comarca, Cervera.

La població de Tarroja, tradicionalment, s´ha dedicat a l´explotació agropecuària del territori. La producció s'ha centrat en l´agricultura de secà, sobretot blat i ordi.